Detta recept på filmjölksbröd är från Arla! Den enda skillnaden är att jag tycker det blir mycket godare med glutenfritt mjöl. Det använde min kusin när jag fick smaka det första gången. Sen dess har jag bara testat vanligt mjöl en gång men tycker inte det blev lika saftigt! Men det får man ju göra som man vill.
Originalreceptet hittar ni här: Arlas Filmjölksbröd
1 limpa
2 dl fiberhavregryn
5 dl vetemjöl (jag använder Finax glutenfria mjölmix)
1 dl krossade linfrön
1 dl russin
1 dl grovhackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl filmjölk
0,5 dl flytande honung
0,5 dl lingonsylt
Sätt ugnen på 200°.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i filmjölk, honung och sylt.
Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform, rymd ca 1 ½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim.
Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk.