4 portioner
1 röd chili
2 schalottenlökar
1-2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
3 dl vitt vin
Färsk pasta
0,5 fiskbuljongtärning
1 paket körsbärstomater
1 kg frysta räkor -> tina och skala
Persilja
Salt & peppar
Olivolja att steka i
Koka pastan. Spara undan ca 2 dl pastavatten när pastan kokat klart.
OBS! Pastan är klar när ca 1 min återstår av "fulltid". Pastan blir klar i varma pastasåsen sen.
Rör ut fiskbuljongtärningen i det undansparade pastavattnet.
Finhacka chili, schalottenlök och vitlök. Bryn i olivolja (inte för hög värme).
I med tomatpuré. Låt bryna med löken. Häll i vinet och låt koka ner till hälften.
Häll i fiskbuljongpastavattnet i pannan. Låt puttra ihop några minuter.
Skär körsbärstomaterna i klyftor och lägg i såsen.
Hacka persilja, lägg i såsen. Salta och peppra efter smak.
Lägg i den kokta pastan och blanda med vinsåsen. Lägg till sist i de skalade räkorna och låt bli varma.