Här kommer två varianter av pizzatomatsås. En snabb & kall och en varm som får puttra på spisen lite.
Ingredienser
1 burk passerade tomater
1 pressad vitlöksklyfta
2 tsk olivolja
1 msk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
ca 0,5 tsk salt
ca 2 krm svartpeppar
Liiten skvätt socker
Gör såhär:
Blanda allt
Ingredienser
1 burk finkrossade tomater
1 msk tomatpuré
1-2 vitlöksklyftor
0,5 gullök
0,5 dl vatten
1 msk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
Salt & svartpeppar efter smak
Olivolja
Liiten skvätt socker
Gör såhär:
Finhacka gullök och vitlök. Bryn försiktigt i olivolja. Tillsätt tomatpurén.
Häll i krossade tomater och vatten. Låt puttra i några minuter. Salta och peppra efter smak.
Tillsätt till sist de torkade kryddorna och ev. en liten skvätt socker.