Den här pizzan är en av mina favoriter. Det är en vit pizza, alltså utan tomatsås!
Pizzadeg (köpt, valfritt recept eller detta)
Crème fraiche
Riven ost av valfri sort
Kantareller
Schalottenlök
Parmesan
Persilja
Salt & vitpeppar
Smör att steka i
Du behöver en pizzadeg! Du kan t.ex. göra detta recept eller välja eget: Napolitansk pizzadeg
Sätt igång ugnen på högsta värmen. Min har maxvärme 250 grader, det är lite snålt tycker jag men man får nöja sig.
Har du bakstål eller baksten slänger du in det i ugnen när du sätter igång den.
Skär kantarellerna i mindre bitar, finhacka schalottenlök och hacka persiljan.
Bryn lök och kantareller i smör, tills kantarellerna vattnat ur sig. Salta och peppra. Tillsätt persiljan.
Baka ut pizzadegen (gärna med händerna).
Smeta ut crème fraiche i botten (den ersätter tomatsåsen).
Lägg på riven ost & de stekta kantarellerna. Skjuts in i ugnen i några minuter!
Jag använder bakstål. Tycker det funkar kanon! Det blir varmt så inåt skogen och ger pizzan fin och frasig botten.
Toppa gärna med lite riven parmesan, crème fraiche och strö över lite extra persilja efter att pizzan gräddats klart!