4 personer
Pasta Penne, ca 300-400 g
1 gullök
1-2 vitlöksklyftor
3 tomater
Ca 3 dl vitt vin
Ca 3 dl vatten
En näve basilika
2 mozzarella á 150 g
150 g serranoskinka
Lite cayennepeppar (efter smak)
1 tsk maizena (valfritt)
Salt & peppar
Rapsolja att steka i
Koka pasta penne. Låt det vara lite tuggmotstånd när du häller av vattnet (den blir klar i pastasåsen sen).
Hacka gullök och finhacka vitlök. Bryn i oljan.
Finhacka tomat. Bryn tillsammans med löken.
Häll på vitt vin så att det täcker allt i stekpannan. Koka ner något så det blir lite "gojsigt" tillsammans med tomaten och löken.
Häll på vattnet. Låt sjuda en liten stund. Lägg därefter i hackad basilika.
Tips: Kokar för mycket vätska bort är det bara att fylla på med vin och vatten. Hellre mer vatten så det inte blir så surt. Smaka av!
Krydda med cayennpeppar efter smak, salt och peppar.
Det går att ha i lite maizena för att såsen ska tjockna till lite. Ta en tsk maizena och rör ut i lite vatten. Häll i pastasåsen.
Lägg i den kokta pastan och till slut mozzarella som man skurit i lite mindre bitar. Låt smälta något och toppa sist med serranoskinkan.
För video, klicka på länken nedan från Instagram!