Min vän Stefansson sa "Jag vill ha en Carpacciopizza med tryffelolja". Så berättade han vad mer som skulle vara på. Den blev såhär! Jag vill minnas att han blev nöjd.
Du behöver en pizzadeg! Du kan t.ex. göra detta recept eller välja eget: Napolitansk pizzadeg
Lägg in oxfilén i frysen ca 30 min innan du ska använda den. Den blir enklare att skära då.
Sätt igång ugnen på högsta värmen. Min har maxvärme 250 grader, det är lite snålt tycker jag men man får nöja sig.
Har du bakstål eller baksten slänger du in det i ugnen när du sätter igång den.
Rosta pinjenötterna på medelvärme i stekjärn.
Baka ut pizzadegen (gärna med händerna).
Bred på tomatsås. Ta inte för mycket, då blir det bara blött. Lägg på mozzarellan, jag brukar lägga ut i små "tussar".
Skjuts in i ugnen i några minuter!
Jag använder bakstål. Tycker det funkar kanon! Det blir varmt så inåt skogen och ger pizzan fin och frasig botten.
Skär under tiden oxfilén i lövtunna skivor.
När du tagit ut pizzan toppar du den med oxfilén, ruccola, riven parmesan, de rostade pinjenötterna, lite svartpeppar och havssalt. Droppa till sist på lite citron och tryffelolja. Ev lite olivolja om man vill.
Klart!