4 portioner
Vitkål
2 msk ljus sirap
500 g blandfärs
1 dl grädde
1 msk soja
2 msk kalvfond
1 gullök
3 msk ströbröd
0,5 dl mjölk
1 tsk salt
Vitpeppar
Servera med:
Kokt potatis
Gräddsås
Lingonsylt
Sätt ugnen på 175 ˚C
Skär vitkål i mindre bitar (ca 2-3 nävar) och fräs i smör. Krydda med salt och peppar. Tillsätt 1 msk sirap.
Blanda ihop färs, soja, grädde, fond och 1 msk sirap.
Blanda ströbröd med mjölk. Låt ströbrödet dra åt sig mjölken.
Finhacka gullök. Blanda löken och ströbröd/mjölk-blandningen med färsen.
Arbeta rejält och krydda med salt och vitpeppar.
Rör ner hälften av vitkålen i färsen och lägg i en ugnsform. Toppa med resten av vitkålen.
Laga klar i ugnen i ca 40 min.
När kålpuddingen är klar, ta tillvara på köttsaften och använd till gräddsås!