Min paradrätt! Även kallad "Köttabiten". Såå god, om jag får säga det själv.
4 portioner
Ca 500 g skinkschnitzel (eller kalvschnitzel)
1,5 dl mjöl
1-2 ägg
1,5 dl ströbröd
Salt & peppar
3 mozzarella
2 tomater
Ruccola (en näve per portion)
Riven parmesan
Crema Di Balsamico
Olja att steka/fritera i (t.ex. frityrolja eller rapsolja)
Picklad rödlök
1 rödlök
0,5 dl ättika
1 dl socker
1,5 dl vatten
1 lagerblad
3-4 svartpepparkorn
Picklad rödlök
Skiva rödlöken och lägg i en glasburk.
Koka upp vatten, socker och ättika tillsammans med ett lagerblad och svartpepparkorn. Rör tills sockret löst sig. Ta bort från plattan och låt svalna något.
Häll ättikslagen över rödlöken och ställ in i kylen. Rödlöken får gärna stå i några timmar så den hinner picklas ordentligt.
Schnitzel
Banka ut schnitzeln så den blir lite tunnare.
Mät upp mjölet och ströbrödet på varsin tallrik. Vispa ägget och lägg i en skål. Salta och peppra ströbrödet.
Panera schnitzeln i mjölet, doppa sen i det uppvisade ägget och sist i ströbrödet.
Fyll på om det tar slut. Kan krävas mer angivet...
Fritera antingen i fritös/tjockbottnad gryta eller stek i mycket olja i stekjärn, så att det "semifriteras". Räcker med några minuter på varje sida, tills de får gyllenbrun färg.
Montera
Skiva mozzarella och tomat.
- Lägg varannan mozzarella varannan tomat på schnitzeln. Lägg på en näve ruccola.
- Ta några teskedar ättikslag från den picklade rödlök och häll över ruccolan (som "vinägrett").
- Lägg på picklad rödlök.
- Riv över parmesan.
- Ringla till sist över Crema Di balsamico