Det här receptet kommer från min farmor. Hon har nog hittat det i någon gammal tidning. Oavsett var det kommer ifrån så är det en otroligt god soppa!
4 portioner
6 st morötter, grovrivna
Smör att steka i
4 msk vetemjöl
1,5 liter vatten
3 st fiskbuljongtärningar
1 ask räkost (225 g)
2 dl crème fraiche
Dill
Salt & peppar
Servera med räkor och krutonger eller vitlöksbröd.
Fräs de grovrivna morötterna i smör.
Strö över mjölet och späd med vatten.
Smula i buljongtärningarna. Låt koka ihop ett par minuter.
Rör ner resten av ingredienserna (räkost, crème fraiche, hackad dill, salt och peppar) .
Hetta upp och smaka av.
Servera gärna med räkor och krutonger eller vitlöksbröd.
Krutonger: Skär fransbröd i kuber. Häll över lite rapsolja och rosta i ugnen i ca 100 grader tills de är krispiga (höj värmen om ni vill att det ska gå snabbare).