4 portioner
500 g kycklingfärs
1 påse tacokrydda
0,5 dl vatten
1 burk finkrossade tomater
1-2 vitlöksklyftor
1 paket tacobröd
Tacosås
1 påse riven ost (t.ex. mozzarella)
Salt & peppar
Olja eller smör att steka i
Servera gärna med
Sallad
Gräddfil
Picklad rödlök (recept hittar du här)
Jalapeños
Koriander (om man vill, jag vill inte)
Sätt ugnen på 200 grader.
Finhacka vitlöken. Bryn lite lätt i olja/smör i stekpanna.
Lägg i kycklingfärsen och stek på medelvärme. Krydda med tacokrydda och tillsätt 0,5 dl vatten. Låt koka in.
Häll i krossade tomater och rör om så den blir varm. Tillsätt lite salt och peppar om det behövs.
Lägg ut tacobröden och lägg på några matskedar färs på varje. Sno gärna lite av den rivna osten och lägg på färsen. Rulla ihop sen tight.
Lägg tacorullarna med skarven ner i en ugnsform. Häll på några msk tacosås. Strö över resten av den rivna osten.
Gratinera i ugnen ca 10 min, tills osten smält och ser fin ut.
Servera gärna med gräddfil, picklad rödlök, jalapeños, sallad och koriander (om man inte ogillar det...)