Detta recept är sammanställt baserat på detta Youtubeklipp: How to make pizza neapolitan DOUGH for house
Måtten har jag sen själv räknat om utifrån hur många pizzor jag velat göra. På ett ungefär!
Titta gärna för instruktioner, tycker det är kanon! Finns även integrerad nedan under instruktionerna.
8-10 pizzor / Ca 6 pizzor / Ca 4 pizzor
1 liter vatten / 7 dl / 4dl
10 g jäst / 7 g / 4 g
55 g havssalt (finmalt) / 39 g / 20g
1700 g mjöl (gärna Tipo 00) / 1190 g / 650-700g
20 g olivolja extra Virgin / 14 g / 8 g
Följ gärna originalreceptet på Youtube, se nedan under instruktionrna.
Blanda vatten och salt.
Blanda i olivolja.
Blanda i jäst. "Smek" ner den i vattnet .
I med mjölet.
Knåda i 15 minuter tills degen släpper bunken/bänken.
Vila 1 timme under bakduk
Gör "bollar" 250-280 g. Detta moment har jag förstått är viktigt för att det ska bli kanonpizzor! Se video eller bild till vänster. Degen ska liksom krängas in underifrån och bli spänstiga.
Jäs 6-8 timmar. Baka ut för hand.
Se from 10:10 i klippet.
Snabbvariant från nommnomme på instagram hittas på länken nedan.