4 portioner
2-3 paket bacon, á 140 g.
5 äggulor
2,5 dl finriven parmesan
1 tsk svartpeppar
Salt
Pasta, 4 port (ca 400 g)
Persilja att toppa med (valfritt)
Koka pastan. Färdig när ca 1 minut återstår av fulltid. Blir klar i pastasåsen sen. OBS! Spara undan ca 1 dl av pastavattnet.
Skär bacon i bitar. Stek krispigt i stekpanna.
Blanda äggulor med den rivna parmesanen. Häll i svartpeppar. Konsistensen ska bli som en tjock men smidig smet (något tjockare än en våffelsmet). Tillsätt ett par msk av pastavattnet för att få rätt konsistens.
Blanda ostmixen med den kokta pastan i kastrullen. Tillsätt lite mer pastavatten om du tycker det behövs för konsistensen. Lägg i den krispiga baconen. Smaka av med salt, om det behövs.
Servera gärna med lite extra riven ost, en extra äggula och persilja.
Och svartpeppar!
För video, klicka på länken nedan från Instagram!
Denna Carbonara är inspirerad av @Jimmys_kitchen på Instagram!