4 portioner
1 kg kycklinglår med skinn och ben
Pasta penne, 4 port
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
2,5 dl grädde
0,5 dl vatten
2 msk crème fraiche
1 kycklingbuljongtärning
Paprikakrydda
3 tsk curry
0,5 tsk gurkmeja
Salt & peppar
Persilja
Smör att steka i
Servera med t.ex. körsbärstomater.
Sätt igång ugnen på 225 grader.
Koka pastan.
Krydda kycklinglåret med salt, peppar och paprikakrydda. Stek i smör i stekpanna med skinnsidan ner först tills det börjar bli krispigt. Bryn bara lite lätt på andra sidan.
Lägg kycklingen i ugnsform och in i ugn, tills innertempen är 82 ˚C (ca 15-20 min).
Finhacka schalottenlök och vitlök. Bryn i smör i samma panna du stekt kycklingen i (för att fånga upp smarriga kycklingsmaken). Pudra på curryn.
Häll i grädde, vatten och crème fraiche.
Smaka av med salt och peppar.
Saknar du currysmak, ha i lite mer curry vetja. Är det för curryigt? Då kan du pudra i liiite socker och ev. lite mer grädde.
Lägg i pastan. Gojsa runt!
Servera med kycklingen och t.ex. körsbärstomater. Strö på hackad persilja.
För video, klicka på länken nedan från Instagram!