Det här är en så himla god "snitt" som passar kanon till bubbel. Det är en "fejklangos" som man gör genom att fritera färdig pizzadeg!
Funkar KANON när man inte orkar ställa sig och baka en riktig langosdeg (sån med kokt potatis ni vet). Gör det ni med!
1 färdig pizzadeg
Gräddfil
Riven ost
(jag gillar neutrala ostar, typ herrgård / gräddost)
0,5 rödlök
Kantareller (färska eller i konserv om det inte är säsong)
Persilja
Vitlöksolja
Olja att fritera i (frityr eller raps)
1 dl rapsolja
1 vitlöksklyfta
Salt & peppar
Vitlöksoljan:
Blanda rapsolja med pressad vitlök, salt och peppar.
Topping:
- Hacka rödlök fint.
- Riv ost.
- Hacka kantarellerna och bryn i mycket smör. Salta och peppra.
Snitt:
Skär pizzadegen i så stora snittar du vill ha.
Värm upp oljan du ska fritera i (gärna frityrolja). Lägg i pizzadegssnittarna. Vänd efter nån minut (när snitten fått fin färg).
Pensla den färdigfriterade snitten med vitlöksoljan. Lägg sen på gräddfil, riven ost, rödlök, kantarell och hackad persilja.
Ät gärna till bubbel!