2 personer
150 g fetaost (eller Saganakiost)
1 dl vetemjöl
1 ägg
1 dl ströbröd
Rapsolja
Körsbärstomater
Olivolja
Flingsalt
Honung (ex Akaciahonung)
Crema di balsamico
Basilika
Hacka körsbärstomater och blanda med lite olivolja och flingsalt. Ställ åt sidan.
Badda osten med lite hushållspapper, så den inte är så blöt. Dela i två delar.
Häll upp en skål med vetemjöl, en med uppvispat ägg och en med ströbröd.
Doppa först osten i mjöl, sen ägget och sist ströbröd.
Obs! Funkar även att bara doppa i vetemjöl och skippa ägg och ströbröd.
Stek i olja tills båda sidor fått fin färg och osten börjar smälta lite.
Toppa fetaosten med tomaterna och lite hackad basilika. Ringla till sist över lite honung och crema di balsamico!