4 portioner
600 g kycklingfilé (eller kycklinglår)
1 paket bacon á 140 g
2 dl rapsolja
0,5 tsk curry
1 tsk paprikakrydda
2 tsk salt
1,5 tsk svartpeppar
Isbergssallad
Gurka
Tomat
Rostad lök
Rödlök
2-3 brödskivor per person
(ex. surdegsbröd / rostebröd)
Currydressing
2 dl crème fraiche
1 msk majonnäs
1 msk gräddfil (valfritt)
1,5 msk bostongurka (valfritt men väldigt gott)
0,5 tsk curry
0,5 tsk honung
Salt & peppar
0,5 krm vitlökspulver
Sätt ugnen på 175 ˚C
Är kycklingbitarna tjocka brukar jag dela på mitten, på "höjden", så det blir tunnare bitar. Man kan banka ut dem lite om de fortfarande är lite för tjocka. Lägg i en ugnsform.
Marinera kyckling: Blanda rapsolja, curry, paprikakrydda, salt och peppar. Häll över kycklingen och ställ in i kylen så den får marinera lite.
Currydressing: Blanda alla ingredienser. Jag älskar att ha bostongurka i men det funkar förstås även utan.
Hacka isbergssallad, skiva tomater, gurka och rödlök.
Bryn kycklingbitarna i stekpanna, ett par minuter på varje sida. Lägg i ugnsform och in i ugnen. Är kycklingbitarna tunna kan man steka klart dem i stekpanna och sen bara hålla varma i ugnen. Sänk isåfall värmen till ca 130 ˚C.
Stek bacon.
Rosta bröden.
Montera mackan: Bre på currydressing på ena brödskivan. På med isbergssallad, gurka, rödlök, rostad lök, kyckling, bacon, tomat och sen mer currydressing på brödtaket.
Ska jag vara ärlig slänger jag in currydressing lite överallt i mackan. Så alla ingredienser fäster i varandra. Och det blir extra såsigt och gott!