4 portioner
2 schalottenlökar
1-2 vitlöksklyftor
200 g skogschampinjoner
400 g oxfilé
3 dl grädde
2 msk creme fraiche
1 köttbuljongtärning
1 msk soja
En näve persilja
Salt & peppar
Pasta, 4 port (ca 400 g)
Smör att steka i
Servera gärna med
Riven parmesan
Ruccola
Hacka schalottenlök och finhacka vitlöken. Bryn i smör.
Skiva svampen och låt bryna med löken en liten stund. Lägg sen lök- och svampblandningen åt sidan.
Skiva oxfilén i kuber. Stek hastigt i ganska hög värme i stekpannan så det får färg. Lägg tillbaka lök och svampblandningen när köttet fått yta.
Häll i grädde, crème fraiche, soja, buljongtärning, salt och peppar. Smaka av! Lägg till sist i persilja.
Inte tillräckligt med sås? Häll på lite mer grädde vetja.
Medan pastasåsen står och puttrar kokar ni pastan.
Servera gärna med riven parmesa och ruccola!