En svampkräm med inspiration från Allt om Mat!
Se originalrecept här: https://alltommat.se/recept/oxfile-med-svampkram-sotsyrliga-tomater-och-friterade-smapotatisar/
Otroligt gott till kött!
150-200 g skogschampinjoner
1 schalottenlök
1 tsk soja
Salt & peppar
100 g färskost, naturell
0,5 vitlöksklyfta (valfritt)
Smör
Finhacka schalottenlök och hacka svampen i mindre bitar.
Bryn schalottenlök (och vitlök om man vill) tillsammans med svamp i smör några minuter, tills vätskan kokat bort.
TIllsätt soja, salt och peppar.
Lägg till sist i färskosten och stäng av plattan. Rör runt och låt svalna.
Servera gärna till kött!
Rödvinssås med tomat på bilden till vänster, från Allt om Mat: https://alltommat.se/recept/oxfile-med-svampkram-sotsyrliga-tomater-och-friterade-smapotatisar/